2015. jan 18.

Yami Shibai kritika - avagy sssshhhhhh!

írta: Nyuszi san
Yami Shibai kritika - avagy sssshhhhhh!

Nyuszi-san kritikát ír:

- első változat: Gyerekek, ez egy nagyon ijesztő sorozat.

- második változat: Gyerekek, ez egy kruva ijesztő sorozat!

- harmadik változat: Srácok, ez egy ELBASZOTT IJESZTŐ CUCC!

- negyedik változat: Gyrekek, ezt az animét... dammit!

- fifth edition: Asszem nem alszok ma éjjel!

- Editionen Sechs: Ez az anime rávett, hogy meghallgassam a Such Horrible Things-t...

- Végső változat:

Ez az anime egy Művészet!

Mindjárt kifejtem.yami_shibai_screenshot_1.JPG

 

 

Oké, szóval, a Yami Shibai egy 5 perces részekből álló sorozat. Nincs benne szép, szemet gyönyörködtetően kidolgozott animációs munka, a részek, ugye, rövidek, de AZT kell mondjam, sokkal jobban tetszik, mint a Koru va Zombie desu ka?, és okkkal.
Egyrészt, mert az az anime égetnivaló, másrészt, mert az Árnyak Színháza egy rendkívül kreatív narratívát választott a történetmesélésre.
Nagy, kronológ eseményekre ne számítsunk, a "fő szál" a jelen, ahol egy - valószínűleg - öreg ember minden délután ugyanabban az időpontban kinyitja a bábszínházát, és mesél egy pár perces történetet a gyerekeknek a játszótéren.

Na most egy részt, biztos, hogy a jó közönséget célozta meg?
Másrészt, nem jelentette még fel senki? - szarni bele, több mese marad nekem!

A sorozat animációja is figyelemre méltó. Érdekes, mert a megszokott, rajzfilmes megvalósítás helyett, egy inkább reálisabb, kevésbé mesés, valamint egyedien papírvékony.
Meglepő, de a japán férfiak, de főleg a nők végre reálisnak, és JAPÁNNAK néznek ki. Nem valami kósza európai arcberendezés az övék. Mind a karakterek, helyszínek, és a mozdulataik úgy néznek ki... mintha valaki egy pálcikával mozgatná őket hátulról. - nagyon produktív, bármit is jelentsen ez a szó!
A szinkron pedig kétségkívül a legélethűbb, és legkimagaslóbb szinkron, amit valaha hallottam. - bár lehet, hogy más animéknél szimplán csak nem figyeltem oda rá, nem tudom. Visszagondolva, még Lulu szinkronhangját is el tudom képzelni, hogy ül egy széken fülhalgatóban, és olvassa a szövegét, itt ez meg se fordult a fejemben.

És akkor... itt igazán nincs is mit spoilerezni... mert ugye különálló történetekből áll a sorozat, maximum azt lehetne, hogy mi a "meglepi" minden rész végén.

AZ ÖREG EMBEREK NEM AZT MONDJÁK, HOGY BANZAI!!!!!

Végül, az...

Értékelés!

 

Nos, ezt az animét igazából csak az erős szívűeknek ajánlom! De tényleg. Higgy nekem. Megbánod.
Viszont, ha úgy érzed, van benned elég kontroll, meg metanfetamin, hogy ne hugyozd össze magad, - legalábbis ezt gondolod - akkor mindenképp este nézd meg, úgy az igazi. Társaságnak mindenesetre ajánlok valakit, szóval lányok, pizsamabulira - geez, létezik még olyan?! - ideális választás. Nemkülönben, ha úgy határoztok, hogy egyedül nézitek meg, készüljetek fel!
Nem tudom, nekem van egy olyan félelmem, hogy mikor fogmosás után kiürítem a szám tartalmát, és felnézek az arcomtól pár centire lévő tükörbe, valaki visszanéz rám...
Hogy nem volt még ilyen félelmed? Szívesen!

 

Szóval, mára ennyi, egy nagyon rövid anime, egy nagyon figyelemreméltő megjelenéssel. Horrorrajongóknak egy must have!
Nos, én ma is Nyuszi-san voltam, jövő héten találkozunk!

Ne felejtsd el, ha van egy anime, amit a megnézésemre ajánlanál, küldj egy e-mailt a georabbitstudios@gmail.com - ra. Na cső!

Szólj hozzá

kritika horror anime nyuszi avagy meghalni anime kritika nyuszi san nyuszi-san is everywhere tortured souls the animation anime rétinyulaknak yami shibai