2014. dec 29.

Highscool of the Dead kritika - avagy ismét bezombulunk...

írta: Nyuszi san
Highscool of the Dead kritika - avagy ismét bezombulunk...

Igen, az "avagy"-okra nincs felvett emberem.

Highschool of the Dead

Sssszóval...
Ma, 2015-ben, /mire te olvasod/ a kenyérpirítók, és a kapszulás kávé korában inkább számtalan, mintsem csupán rengeteg zombival kapcsolatos audio - és vizuális anyag terjed a neten.
Zombieland, Shaun of the Dead, Koru wa zombie Desu ka?, Dead Island, Dead Rising, Hollyeood Undead....

A napjainkat bekerítik a zombik. - ez egy metafora... hmmm! - Ismerjétek el, máig biztosan láttatok már egy, ha nem több Zombifilmet, vagy, ha animéésekről beszélek, hallgattátok meg a Day of the Dead-et.
/feltűnt már, hogy minden "- of the  Dead"?/

Kocka létemre pedig regetegszer futok bele zombis játékokba, és annyi van belőlük, mint... Call of Duty a polcokon.
Hogy az minek?

A Nazi Zombie Army-ból meg amúgy miért is kellett folytatás? Mintha a német diszkrimináció nem lenne elég, még itt van ez is.

Zombis ANIMÉBŐL pedig jó is ritka, nem csak a rossz. DE! Amikor nem épp egy középiskolás élőhalott srác kalandjait kísérjük végig, amint lánynak öltözve harcol túlméretezett védett állatok ellen, akkor a Highscool of the Dead-et nézzük:highschool_of_the_dead_facebook_timeline_cover.jpg

Főhősün Takasi éli a mindennapi szánnivaló életet, míg egyszer csak meg nem jön a megváltás egy harapós csövező képében. Minden egy harapással kezdődött, aztán egy negyed óra elteltével a tanárok többsége, és rengeteg diák elkapja a foszlós-náthát, főhősünknek pedig össze kell társulnia egy kövér japán gamer sráccal, egy nagymellű samurai csajjal, egy szintén bögyös iskolanővérrel, a csajjal, akivel a végén úgyis összejön, ezt mind tudjuk, és kijutni az iskolából, a túlélésbe át.

Oké, még most leszögezném, hogy ez az anime életszerűbb nem is lehetne. Nem azért, mert cenzúra nélkül úgy néz ki, mint egy groteszk amerikai hálaadás, hanem mert a szereplők mind emberien reagálnak.
Mindenki máshogy. Van, aki magát akarja menteni, van, aki védené a csoportot, még olyan is, aki nem akar elszomorítani senkit a halálával... És mind egyedien reflektálnak a krízisre, és a szabályok megtörésének tudatára. Legnagyobb meglepetésemre senkiből sem fordult perverz pszichopata, aki meg akarja ölni a csoportot, és megerőőszakolni a nőket, és megtartani szolgának, ezért egy nagyon érzelmes pillanatban hátba kell lőni, és így mindenki egy hétig hallgat a kompánia tagjai közötti jégtörő vadászat után. Ennek a mondatnak aztán semmi értelme nem volt.

A figyelemre méltóbb azonban, hogy mindenki őszinte mindenkivel. Hirtelen mindenkinek beindulnak a vágyai... 
Azt kell mondjam, az írók találtak egy sémát.  Például Shido tanár úr, aki aznapig teljes nyugalommal viselte az ártatlan mosolyát, aznap egyenes háttal taposott arcba egy sérült diákot, ezzel elterelve a zombik figyelmét a menekülőkről. Esküszöm, mintha csak ezt a pillanatot várta volna... Szerintem ez tök király.
Remekül megírt karakter.
Akár egy imázsfilm  is lehetne az átlag magyar animésekről...

 Szóval oké, remekül szimulálja a grízist, de azon kívül mit tud nyújtani? Nos... szép?
De most komolyan, meztelen nők. Ja.
Én is meglepődtem, de úgy a hatodik rész környékén - már nem igazán emlékszem - volt valami borzasztóan alpári házibuli. - Project X, vagy amit akartok? - Ez az anime megérdemli a 16-os karikát... de szarni bele, szilveszter van!

"És milyenek a karakterek?", kérded. Én meg azt mondom, hogy sablonosak.224458_v0_600x.jpg

Vannak az erős nők, meg vannak, akik félénken szexik. Van a férfi bottal, meg a férfi a seprűnyélen.
Az egyetlen, ami miatt ez észrevehetetlen, azok a lélegzetelállító akciójelenetek, meg a házibulik.

- Bocs, de nem tudok ezzel kapcsolatban összefüggő mondatokat találni...

Ez az anime - meglepetésemre - eléggé ismert a normális emberek között is.Az a bajom, hogy mikor csak megemlítem nekik, hogy szeretem az animéket, a csöpp kis agyuk ebből annyit fog fel, hogy otthon van 15 pakli Yu-gi-oh kártyám, meg párezer Bakugan golyó.
Legutóbb egy ilyen embert leszúrtam...
De többek ezt ismerik, ezért a mainstream kategóriába sorolandó, amit személyesen is gyűlölök, mert ha megkérdezik, mi az a Highschool of the Dead, a válasz alapján hasonló eredmény jelenik meg előttük, mintha azt mondanánk nekik, hogy tegnap megnézted az M2-n a Kocka című filmet, rögtön a Reszkessetek betörők 2 után.
Jelzem ez velem SOHA nem történt meg!!! Utálom azt a szériát, és minden embert, aki nem kap vérhányós szívgörcsöt, akárhányszor csak azt mondják, és itt most figyelmet kérek: "Ezt a filmet már láttam, inkább nézzük meg a Reszkessetek betörőket!" UTÁLOM!

Ahh, térjünk vissza a témához!saya-highschool-of-the-dead-19587868-1920-1080.jpg

...Mindjárt jobb!

Szóval, erről az animéről már nem is lehetne sokkal többet mondani.

Értékelés

 

Hát, ezt az animét mindenkinek ajánlom, aki elég érettnek érzi magát, hogy érdekelje, azonkívül olyan alap, mint a Walking Dead.
Erre nincs ellenpélda, csak látni kell, nem mondok többet.

 

Nos, kösz, hogy velem tartasz az egyre csak rövidülő kritikák során... remélem, nem csak 3 embernek írom...

Abban az esetben, ha ajánlanál nekem animét, vagy csak szeretnél kritikáról hallani, írd meg erre a címre: georabbitstudios@gmail.com

Én ma is Nyuszi-san voltam, jövő héten találkozunk, és nefeledjétek: Ti sem tudtatok volna kevésbé irritálóan noob becenevet találni. - Komolyan, az "animeszerető97" olyan világmegváltó munkanév lehet?

Szólj hozzá

anime nyuszi világvége avagy zombi túlélés highschool highschool of the dead anime kritika nyuszi san nyuszi-san bezombulunk