2014. dec 14.

Corpse Party kritika - avagy TESTRÉSZEK IS EVERYWHERE!

írta: Nyuszi san
Corpse Party kritika - avagy TESTRÉSZEK IS EVERYWHERE!


Oké, ne viseljen meg a címadás, rögtön rátérek...

Bevezető!

 

Horror, a köbön. Miért is szeretem a horror műfaját? Tudja a kálcium, a lényeg, hogy szeretem. És sanda gyanúm, hogy nem vagyok egyedül. Van egy pár tendenciám ezzel kapcsolatban, de nem szeretnék felbontani minden csigaházat, szóval lássuk a top 5 indokot!

  1. Mert szeretem!
  2. Mert szociopata vagyok
  3. Mert minden unalmamat elűzi a fejvesztések bohózata
  4. Mert imádok kritizálni dolgokat
  5. Mert az ember nem élhet rettegés nélkül

tumblr_inline_n7sd57qgx31r77adu.jpg

 Ja, amúgy gyenge idegzetűeknek nem javallott.

Oké, szóval aki volt olyan specifikus, hogy a kritika olvasása előtt belenézett az otherworld haloween-i streamjébe, az biztosan mérlegelte SaS, és Zoly beszélgetését, miszerint:
A horror egy bizonyos mértékig jó! Kiteljesíti az emberben a rettegés iránti vágyat, meg felborzolja a lankadt agyat, de ha túl sokat nézel belőle egy idő után szörnyen depresszióssá tesz.

Én teljesen egyetértek ezzel a felszólalással, bár nem ettől lettem depresszív, de az Elfen Lied után csak két szó jött ki a számon, de az vagy ezerszer: Hú, baz'meg!

 Fájdalmas. Namármost, a Corpse Party más téma. Ennek a közvetlen kifordítása. /mekkora belső poén!!!/ Spoilerveszély: ÉRZELEMMENTES HENTELÉS.

Oké, az alapötlet egy azonos nevű videójátékon alapszik, még 2010-ből, épp ezért csak négy részes, filmverkre vágott változat. Szóval a teljes experience-hez meg kell venned, ez csak amolyan OVA.

Ezen túl állítom, hogy az anime nagyon jó, must have! Mondjuk azért kell hozzá egy kis gyomor, /ultraszóvicc #2/ ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki bírja a brutalitást. - nyami, nyami - Nade! Térjünk rá a lényegre!
 

Történet280x157-sda.jpg

Szótlanul, kilenc főszereplőnk - akiket NEM fogok felsorolni - ugyanabba a középiskolába járó átlagos gimnazisták, ám egy nap... egyikük apja elköltözik. Ezért hát, egy rémtörténet-rajongó osztálytársa - Jesszusmacsek, már mindenhol van egy ilyen?! - egy bűbájjal akarja összetartani a csoportot, ám a szertartás keretein belül az átok  megtörik, és mind átkerülnek a szellemek világába.

spirit_portal_intersection.png

Neeeeeeeem, a másikba!

Szóval, hőseinket korán elválasztják egy gyilkosság áltozatainak szellemei, a Mennyei Csoport Általános Iskola másodikos növendékei. - bocs, lusta voltam az eredeti névnek utánanézni, érjétek be ezzel. A szellemek egyébként mind brutális kínok között haltak meg, innen ered az OVA címe, és én egyedül egy szereplő nevét jegyeztem meg belőle Sachiko-én kívül. Ez pedig Morishige, aki konkrétan már-már rám hasonlított, mikor rage-quit-re kényszerülök, mert egy magyar noob hat falon, a map másik végéből szedi le egy lövéssel az egész csapatom! - Ahhh, azt a srácot aznap 32-en jelentették be csalásért warface-en - egyszóval, ő nagyon nagy karakter volt számomra, mindegy is. Innentől kezdve csak spoilerekben beszélhetek, szóval ha nem láttad még, tekerj az értékeléshez! See ya' soon!

Spoiler alert

 

Folytassuk hát, ahol abbahagytuk, a kedvenc karakteremnél, Sachiko-nál! Oké, tudom, hogy ő ölt meg mindenkit, tudom, hogy ő állt az egész őrület mögött, de most komolyan!

pd9lui6kr7u.jpg

Ahhhhh! So Kawaii!!!! Olyan édes kis sorozatgyilkos! Gyerekek, minden túlzást, és előrelátást tisztázva Sachi a valaha volt KEDVENC anime karakterem! Nem, nem érdekel Shiro, nem érdekel Shebby Michellis, Sachiko Shinozaki, ezen semmi halálisten nem változtat! Soha!

Komolyan, nem gondoltatok még bele?

Mindegy is, a végén minden megoldódik... sort of.
Nyitva hagyott kérdések:

  1. Mi köze van a barátság összetartó erejének Sachiko elborult /inkább hagyjál-szóvicc #3/ világához?
  2. Az igazgató meg mit kapott annak idején?
  3. Miért nem vette észre senki?
  4. A gyerekek nem tudtak egymással beszélgetni abban a világban?
  5. Akkor meg miért nem vádolták meg Sachiko-t? Miért nem óvták meg az élőket?
  6. Milyen Halálistenverte ollóval lehet átvágni egy koponyát?
  7. Miért volt egy ilyen egy általános iskolában?
  8. Mi volt Sachi, és a kölykök motivációja? Nem gondoltak bele 60 év alatt?

Miket csapongok én ezeken?

Az anime nagyban nem erről szól, és kétlem, hogy ha megemlítem valakinek a címét, az erős történet jut róla eszébe. Ez az enime arra jó, amire teremtették. De arra tökéletes: Egyirányú út a takaró alá.
Veletek volt már olyan, hogy egy ilyesztő film, vagy játék után csak úgy tudtatok fogat mosni, hogy folyamatosan magatok mögé sandítottatok? Na lesz!. Férfitársaim, - van itt olyan egyáltalán? - őszintén bevallhatom, a húgy belém fagyott, ami egy ilyen szituációban nem kellemes.

Értékelés

 

Mi a véleményem a Corpse Party-ról? Nos, animésekek ezt mindenképp látni kell, ha még nem tették meg. Viszont ajánlom, hogy egyedül tegyétek, csak a teljes élmény kedvéért. Nagyon hardcore "güró"-sok egyenek közben paradicsomlevest! Azonban ha nincs sok merszed, vagy irtózol a gusztustalan dolgoktól... igazából akkor is nézd meg, csak a hecc kedvéért. Életed véres sarokköve lesz, remélhetőleg.

Nos, ennyi voltam mára, és tudom, ez egy rövid kritika volt, de kímélem vele a lusta kis lelketeket. Én ma is Nyuszi-san voltam, jövő héten találkozunk. Sziasztok!

U.I. Az ajánlatom még mindig áll, ha szeretnél hallani egy animéről, add tudtomra a komment szekcióban, vagy küldj egy e-mailt a georabbitstudios@gmail.com  címre, na csá!

Szólj hozzá

kritika anime nyuszi avagy testrészek anime kritika nyuszi-san corpse party is everywhere tortured souls